FAQ'S

- Kan het kwaad om met kruiden te werken?
Nee hoor, zolang je maar goed weet welke eigenschappen een kruid bezit en niet lukraak iets plukt om mee te werken, kan het gebruik van kruiden geen kwaad. Zoek het dus altijd op in een goed kruidenboek.Als je naar een kruidenwinkel gaat, is daar een uitgebreide keuze en kennis van kruiden.

- Kan ik ook kruiden bij u bestellen?
Nee, ik heb geen online-kruidenwinkel.

- Zijn verse kruiden beter?
Nee, alleen zijn sommige kruiden heel teer of hebben ze een delicate smaak en die verdwijnt tijdens het droogproces. Voor de geneeskracht maakt het in de meeste gevallen niet uit. In de literatuur kun je vinden of kruiden persé vers moeten zijn.

- Is de cursus een beroepsopleiding?
Nee, alleen gaan we uitgebreider in op het gebruik van planten. In 5 avonden gaan we leuke dingen doen, zoals zeep maken, zalf of créme, iets lekkers maken, buiten de theorie om.

- Mag je zo maar plukken in het wild?
Nee, want er zijn heel wat beschermde planten, dus met zomaar plukken loop je het risico op een bekeuring. Als je ergens gaat plukken, neem dan niet alles weg, laat het grootste deel staan of hangen.

 

© Kruiderij 'De 3 Berken'. Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.