NIEUWS

Hier volgen enkele nieuws-items m.b.t. Kruiderij 'De 3 Berken':


Laatste nieuws.

Ik ben bezig om een nieuw concept uit te denken... het zal nog wel even duren voordat alles rond is, maar ik denk dat het wel gaat lukken. Even spannend, maar wel leuk om weer aan de slag te kunnen. Plannen smeden is altijd leuk.

Cursus

"Kruidenleer, een verkenning" Loopt u wel eens door bos of duin en denkt u dan "wat prachtig allemaal, maar wat kun je er eigenlijk mee?" Dan bent u hier aan het goede adres. Bij Schouten's Kruiden gaat vanaf week 38 een korte cursus van start, een verkenning. Dit is in samenwerking met Charlotte Koerni-Lagendijk van Kruiderij de 3 Berken. Het is een interactieve cursus verdeeld over 4 avonden van 2,5 uur en wordt gegeven bij Schouten's Kruiden in Boskoop. De bedoeling is om jullie te prikkelen, zelf te gaan proberen en te durven. De lessen bestaan voor een deel bestaan uit praktijk. Tijdens elke les wordt er iets gemaakt en is er ruimte voor het raden, ruiken en proeven aan vele kruiden en wilde planten. Minimaal 3, maximaal 12 cursisten, aanvangstijd 19.00 of 19.30. Kosten 100,-, inclusief tekst en materialen. Wat u kunt verwachten: 4 leuke actieve lessen, materialen en een reader met ruim 50 pagina's tekst. http://www.schoutenskruiden.nl/

Kookcursus

Kruiderij 'De 3 Berken' heeft een korte kookcursus bedacht voor een kleine groep, max. 8 personen. Indien u zich wilt aanmelden kunt u zich telefonisch of via de mail aanmelden. Het zal gaan om 3 avonden. Grotere groepen kan ook, maar dan moet de locatie wel geschikt zijn. De prijs zal rond de 100,- zijn, inclusief materiaal. De cursus start op aanvraag.

Facebook

Kruiderij 'De 3 Berken' heeft tegenwoordig Facebook en aldaar ook een eigen groep waar men lid van kan worden.

Workshop voor mensen met verstandelijke beperking

Kruiderij 'De 3 Berken' kan ook voor groepen met een verstandelijke beperking een dagdeel verzorgen. Met een eenvoudige uitleg en ook samen iets maken. Ruiken en voelen en proeven zullen uiteraard aan bod komen. Indien u meer wilt weten kunt u contact opnemen. De prijs is afhankelijk van het programma en de onkosten voor de grondstoffen. Richtprijs is 200,- ex. materiaal.

Workshop voor kinderen

Kruiderij 'De 3 Berken' kan ook voor groepen kinderen een workshop verzorgen. Met een eenvoudige uitleg en ook samen iets maken. Ruiken en voelen en proeven zullen uiteraard aan bod komen. Indien u meer wilt weten kunt u contact opnemen. De prijs is afhankelijk van het programma en de onkosten voor de grondstoffen. Richtprijs is 150,- ex. materiaal. Ook kinderfeestjes behoren tot de mogelijkheden. De prijs is onder meer afhankelijk van de wensen, maar een richtprijs is 50,- voor ongeveer anderhalf uur, ex.materiaal. Reiskosten worden alleen gevraagd indien de afstand verder is dan 30 kilometer.

Zoekt u voor een of ander festival een kruidenvrouw uit de Middeleeuwen? 8ste of 14de eeuw.

Dan kunt u contact opnemen met mij. Ik kan vertellen en uitleg geven over die periode en de gebruikelijke manier van het behandelen van ziektes. Juist omdat deze periode de overgang is van het , zeg maar Heidendom naar Christendom, is het een boeiende tijd. Tegenwoordig zie je heel veel groepen mensen die zich thuis voelen in die periodes. Ik sluit daar graag bij aan met mijn verhalen. Een dag kost 250,- incl. reiskosten, tenzij verder dan 30km. en excl. materiaal. Zoekt u een groep met diverse ambachten en/of mogelijkheden? Neem gerust contact op. Ik kan vertellen, demonstreren en uitleg geven.

Wilt u op de hoogte worden gehouden ?
Stuur dan een e-mail naar:

betula@kruiderij-de-3-berken.nl

en u zult regelmatig een nieuws-update in uw mailbox ontvangen.

 

Kruiderij 'De 3 Berken'