RECEPTEN

LEKKERS VOOR LATER.

Vul een grote pot voor de helft met bijvoorbeeld bramen of bessen en vul aan met kandijsuiker. Giet daar jenever, wodka of brandewijn op en laat dit een paar weken staan. Af en toe doorroeren. Dan door een doek gieten en in flessen overdoen.

TAART EN KOEK

Voeg eens aan een standaard recept van cake of koek een eetlepel lavendel of een flinke pluk goudsbloem toe voor een verrassend effect.

KRUIDENAZIJN - EN OLIE

Voeg 1 - 3 eetlepels gedroogde kruiden naar smaak toe aan olie of azijn. Het kan ev. ook een mengsel van kruiden zijn. Voeg voor wat pit een stukje gedroogde peper of een teentje knoflook. Een paar weken laten trekken op een warme plaats, dan filtreren en in een mooie fles, klaar voor gebruik. Ook leuk als cadeau.

TOVERTHEE

Neem een gelijk gewicht aan rode hibiscusbloemen, venkelzaad en lavendelbloemen. Schud dit goed dooreen. Zet een potje thee van ca. 1 volle theelepel. Laat dit 10 min trekken. Het heet toverthee, omdat de thee van kleur veranderd tijdens het trekken. Let maar eens goed op. Ook leuk als cadeau, verpakt in een vrolijk stoffen zakje.

KRUIDENBROOD

Voeg aan een standaard broodrecept eens 1 2 eetlepels tijm en wat knoflook toe voor een heerlijk kruidig brood voor bij de soep bijvoorbeeld. Je kunt eindeloos varieren met kruiden en meelsoorten.

Kruiderij 'De 3 Berken'